Maximale lengte instellen voor search snippets

30
Apr

Maximale lengte instellen voor search snippets

30 Apr

Bepaal de maximale lengte voor je search snippets

Google heeft met een nieuwe update de mogelijkheid toegevoegd om een maximale lengte in te stellen voor je zoekresultaten. Dit doe je een meta robots tag die je aan elke pagina toevoegt.

  • Met max-snippet:[getal] kun je aangeven hoeveel tekens Google maximaal mag tonen voor de beschrijving van je zoekresultaat (de meta description).
  • Met max-video-preview:[getal] stel je het maximaal aantal seconden van een videopreview in.
  • Met max-image-preview:[none/standard/large] kan je aangeven hoe groot de preview van een afbeelding maximaal mag zijn.

Dit betekent overigens niet dat Google altijd het maximum dat je hebt ingesteld zal tonen. Met deze optie stel je namelijk een limiet in, maar Google kan ook minder tonen dan dat. In de regel worden er maximaal zo'n 156 tekens getoond bij een search snippet. Als je hier een hoger getal invult, zal Google in de regel nog steeds maximaal zo'n 156 tekens tonen.

Wil je geen limiet instellen voor de preview, gebruik dan -1 om aan te geven dat er geen limiet is. Google bepaalt dan de optimale lengte. De code die je toevoegt aan je pagina's wordt dan: <meta name="robots" content="max-snippet:-1, max-video-preview:-1, max-image-preview:large”/>

Let wel op dat je dit enkel toepast op de pagina's die je wilt laten indexeren. Bedankpagina's die bezoekers zien na het succesvol versturen van een formulier wil je bijvoorbeeld niet tonen in de zoekresultaten. In dat geval kan je noindex gebruiken.

 

Opt-in systeem voor search snippets

Deze update heeft ook een opt-insysteem geïntroduceerd voor Franse nieuwswebsites. Je leest er alles over in onze andere blog: Franse nieuwssnippets worden niet meer standaard getoond.

Hulp nodig bij het instellen van je search snippets?

Wij helpen je graag met het correct instellen van je search snippets. Neem contact op via 051 69 66 45 of info@ntriga.be. Of vul het formulier hieronder in.